Saturday, October 31, 2009

Balik Kampung...

Posted by Secret Dreams... at 11:41 PM 0 comments
Minggu lalu aku dapat tempahan nasi daging untuk 350 org makan, aku takut tak termampu aku buat seorang diri. Jadi, aku minta pertolongan mama..sayang mama..siapa lagi lar tempat aku nak mohon bantuan..Lagipun aku baru lagi dengan dunia katering nie...

Setelah berhempas pulas, Alhamdullilah semua berjalan lancar. Dua minggu juga mama di KL nie, Izzat dah selesai ngan UPSRnya..So, aku ingat nak mama duduk lama di umah aku, tapi dia nak balik Alor Setar sbb ada appointment dgn Doc. Apa bleh buat.. Kesihatan mama penting..

Sebenarnya sebelum antar mama dan Izzat balik, kami plan nak bercuti dulu..yela kan..dah penat sgt aritu..nak gi mana yaa??? Cameron Highland..Semua hotel fully book, yela..Halloween..Bukit Merah pun...Hmmmm..balik kg terus lah...Last minute kami check in di Sri Malaysia Ipoh..Yeah, esok pagi leh gi Tambun..

Awal pagi, plan bertukar lagi sbb mama nak jumpa kawan baik dia di Tol Jelapang.. Janji mama happy..Izzat terpaksa pasrah..kah..kah..kah.. Kami ke Zoo Taiping...kua..kua..kua..


Zoo Taiping : ambik pic ngan ular..

Hujan rintik2..Takpa basah skit jar.. Sampai di satu cage tu..Kongkang!!! Teringat aku kat member aku yg aku panggil Kongkang..sorry nyer kawan..bukannya apa...kawan aku nie slow sgt klu bab buat kerja tapi perangai bisa buat aku sakit ati .. kah..kah...kah.. Dia dah berenti kerja pun..






Seharian di Zoo Taiping kami bertolak balik..ujan makin lebat beb... Perut lapar sangat, apa kata kita pekena nasi kandar...nyum..nyum..nyum..Penang..Kami naik Ferry ke Padang Kota.. Wuyoo, ada persembahan Bollywood.. Aku tgk dari jauh jar..



Ambik pic dari dlm keta



Yeah..dah sampai..nak ambik pic kat luar..angin kuat sgt..

*
*

2..3..hari di kg, aku sempat gi Fun Fair...main tikam2..Hubby dapatkan aku key chain..kah..kah..pulun main, key chain ajer...
*


*
*

Aktiviti terakhir sebelum balik KL, aku teman mak mertua aku mengail ikan..Hubby aku yg paling excited, tapi dia sekor pun tak dapat.. Rezeki aku dan mak mertua aku.. Aku sekor..Mak mertua aku dapat 2 ekor..tapi dia kata tak nak makan..nak bela..Bagus juga tuu..


Aku dan ikan...kah..kah..kah..

Ok, setakat ini aja.. Klu ada story lagi, aku akan coret kat blog nie.. Terima kasih kerna membaca..

Thursday, October 15, 2009

Member Lama Dilupa Jangan...

Posted by Secret Dreams... at 2:38 AM 0 comments
Sambutan Aidilfitri kian melabuhkan tirainya, Deepavali pula bakal datang menyapa kita. Dihujung-hujung sambutan nie, masih ada ramai lagi adakan 'Open House'. Makan free ler ... Aku sempat gie umah Siti Hajar Sabtu lepas..

Sejak Siti Hajar bertukar tempat kerja, aku tengok dia lebih bahagia di tempat baru..Tapi tutur kata masih tetap sama, ramah gitu..Walaupun dia join kami 6 bulan saja, tapi terasa bagai lama pula mengenali dia. Mungkin sebab kami mempunyai citer yang sama..hehehehe..citer apa biarlah jadi rahsia kami sahaja..

*



Hajar dan Aku


*




*

*

Isnin baru-baru nie, kawan sekolah aku (Sekolah Menengah Sultanah Bahiyah) lak datang berkunjung ke rumah dari Alor Setaq nun..hak..hak..hak.. Aku punya lar cuti raya lama, tapi tak berkesempatan jumpa dia, bukan apa sibuk satu..demam selsema lagi.. Untuk lepas rindu sesangat kat aku nie, dia mai KL dan bercuti ngan Ummi sama. Umah adik dia kat Sepang.. Ini lar satu2nya kawan baik aku yang tinggal, yang lain tah ilang gi mana..tukar no phone tak bagitau.. Lost contact camtu jar..

Lama juga lar aku tak jumpa dia, segan pun ada nak jumpa.. Al-maklumlah dulu aku kurus giler.. Sekarang macam dipam-pam.. Hahhhh..Bila lar nak kurus balik cam dulu.. Pasai dah lama aku tak jumpa dia, aku baru tau yang dia dah pakai tudung.. Alhamdullilah.. Persahabatan kami aku hargai sesangat.. Kita nie bila berkawan jangan lar lupa kawan, kawan penting tau.. Bantu membantu slalu..Susah senang share lar.. Yang tak bagus..kawan makan kawan...emmm..tak mau..tak mau..

*

Saidatul Akmam (masih solo)

*


Bagi kekawan aku yang masih solo kat luar sana tuu, meh lar berkenalan ngan kawan baik aku nie.. Belum ada buah hati lagi tau... Cepat2 isi borang temuduga... mana tau terpilih.. dapat lar aku makan nasi minyak nanti.. Jangan mare Aida..


*


Sempat lagi berposing ngan Tulip plastik aku..


*

*

Ok, bagi kekawan di luar sana, ingat..ingat...Jangan kita lupa member lama kita..sebab member lama tu yang mungkin akan membantu kita di masa susah dan mudah bertolak ansur ngan kita..
 

Jamal & Syafi Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei