Thursday, September 24, 2009

Open House - Menteri Besar Kedah..

Posted by Secret Dreams... at 3:21 PM 0 comments
Hari ni raya ke-empat, kenduri besar-besaran di Pendang. Orang berduyun-duyun, jalan sesak, sampai anggota Rela lar jaga..Aku nak ambik gambar pun takleh, peluh dah bersimbah nak makan pun kena beratur lar...hik..hik..hik..

Memandangkan Mama pun mai kenduri, aku ambik kesempatan ikut depa balik Langgar.. Mama ajak gi open house Menteri Besar Kedah..Sampai sana, halamak ramai giler..Aku nak ambik gambar kumpulan2 Nasyid yg buat persembahan tapi orang ramai sgt kat depan stage..hehehe..malu nak menyibuk sama..




Orang Ramai..Makanan pun banyak..Sampah pun emmm.. :-)


Maya sempat posing lagi...

Ada 1 gerai tuu buat aku tak berganjak..lepak situ ajar..Teh Tarek...fuhhh..terangkat..hmmm brapa cup dah aku ambik ekkk..kah..kah...kah.. Open house camni bagus..Semua kaum ada.. Ini satu cara kita utk kita mengeratkan silaturrahim sesama kita.. "SATU MALAYSIA".. I love Malaysia.. semangat nie..


Balik dari open house, kami singgah Taman Rimba, saja bawa budak2 nie main. Banyak kenangan aku disini..Zaman sekolah..Zaman remaja.. Sejenak kat sini, rasa tenang dan damai...Kenangan semalam itu memang indah...Halamak, terkenang nostalgia lama lak..




Izzran, Maya dan Izzudin



Izzat (tak abis2 ngan PSP) dan Mama


Petang baru balik umah..fuhh letih..tido sat...hehehehe..nanti malam nak jalan2 lagi...

Sunday, September 20, 2009

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri...

Posted by Secret Dreams... at 11:32 AM 0 comments
Ramadhan telah berlalu kini Syawal menjelma. Salam Aidilfitri untuk semua dan maaf zahir batin jika ada salah laku dan terkasar bahasa yang disedari atau tidak kepada semua rakan yang mengenali kami berdua.

Raya tahun nie, kami berjalan sakan..makan ketupat..lemang.. tak payah cakap banyak mana..nak jalan pun tak larat nak bawa perut..laksa lagi...wuuu..sampai lupa nak ambik gambar raya..sibuk makan selepas menahan lapar di bulan posa...kah..kah..kah..

Izzat..Izzudin..Izzran..Lepas sembahyang raya tak nampak batang hidung..merayau satu kg kutip duit raya, tak sempat aku nak ambik gambar depa..




Suami tersayang..Nak duit Raya...



Putri..Kakak..Maya.. Kenyang Perut Suka Hati..



Putri Langkawi (baru 6 bulan...)

Sedap nyar dapat mkn kuih raya..nyum..nyum..


Ziarah menziarahi amalan kita, jgn kita lupakan.. Masa nie lar kita semua nak berkumpul ramai2..Hah..sedia duit raya sama tau..kih..kih..kih..itu yg best tu, hulur..hulur..sedekah tu..


Saturday, September 12, 2009

Berbuka Puasa di De Palma Inn, Shah Alam

Posted by Secret Dreams... at 11:00 PM 0 comments
Sudah masuk hari yang ke 22 kita berpuasa. Hari nie kami berbuka dengan jiran kami (Saba & Huzairi) di De Palma Inn, Shah Alam. Not Bad dia punya menu..Rasa nak makan semuanya, tapi tak larat lar.. Ramai org, kambing golek tak sempat..dah abiss..hehehe...

Dalam byk2 menu, ini ajar yg Abang ambik!!

Ehh..Huzairi, takkan pinggan kosong kot? Catu makanan ker...

Ini baru permulaan...

Aku dan Saba..Saba makan skit jer, diet tu...

Aku dan Maya...Maya klu suruh makan malas, tapi klu dah makan...hmmm...


Sibuk dengan menu itu ini..lapar sangat..Lupa nak ambik gambar abang..Jgn mare...Selesai berbuka, kami ronda dan shopping di Shah Alam. Tak banyak, baju sehelai jer.. Abang beli baju melayu 'Merah Hati'...suker latu..

Sunday, September 6, 2009

Juadah Pembuka Selera

Posted by Secret Dreams... at 10:19 PM 0 comments
Hari nie dan seperti hari2 yang lalu, kami tak ke Bazaar Ramadhan. Setiap kali pegi, dari awal bazaar sampai ke hujung tak beli apa2 pun. Ada sekali tu, sampai pegi 3 Bazaar, pun begitu pulang dengan tangan kosong. Alih2 masak di rumah lagi senang, jimat pun jimat.

Hari nie menu ikan bakar dan air asam. Last minute punya selera. Hubby bakar ikan penuh semangat, aku apa lagi siapkan air asam. Niat hati hubby nak bagi ikan bakar kat Dr. Kadir, dah 2 bekas dia bagi..Belum balas apa2 lagi nie.. Ingat nak buat sup tulang kot, sebab jiran kami nie suka makan tulang..masak jer aper pun..janji resepinya tulang.





Bakar punya bakar..Azan bergema..hehehe tak sempat bagi kat jiran..Kita aja lar yg makan abang...Maya siap buat jus Apple..tawar lak...kah..kah..kah..Takpa boleh excuse, posa...

Hahh..esok kena pi kerja lagi, ini bulan terakhir aku..
 

Jamal & Syafi Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei