Wednesday, November 3, 2010

BAZAR RAMADHAN...

Posted by Secret Dreams... at 4:58 PM
Sebenarnya banyak benda yang aku nak ceritakan dlm blog, cuma masa tak mengizinkan. Tahun nie merupakan kali pertama kami berniaga di Bazar Ramadhan. Stadium Darulaman jadi pilihan kami, jual kuih muih dan pelbagai jenis jus. Boleh tahan juga sambutan nyar, letih tak terhingga mana tak nyar semua kuih disediakan sendiri. Kami hanya dapat menyediakan 12 jenis kuih sahaja termasuk cup cake.
Peniaga otai yg ada disini ramah semuanya. Aku & hubby mulanya rasa janggal juga. Tapi ada satu perkara yg tak dapat dilupakan selamanya, aku rasa...hahahaha..kerana nak cepat & mengantuk donut yg sepatutnya dilumur ngan gula telah bertukar ngan garam..garam beb..kesemuanya..banyak pula jumlah donut yg dibuat hari tu..tinggai 4 biji habuan aku berbuka posa..Selesai azan, apa lagi..ngappp....Ahhhhhhhhhhhhh...masin..nak pengsan aku..halamak.. Abislah mengamuk customer nanti..Aku cita kat hubby..berubah muka dia..Aku betul2 tak sengaja..betul... 'AKU MINTA MAAF BEBANYAK KAT SUMA PELANGGAN YG TERBELI DONUT MASIN KU ITU'. Esoknya, aku tunggu lar juga mana2 pelanggan yg beli donut masin tu, aku nak ganti ngan donut yg betoi2 donut..hmmm..takder lar pula yg dtg komplen.. Tapi donut tetap abis.. Alhamdullilah..
Apa2 pun..Pengalaman berniaga di Bazar Ramadhan bagi byk pengalaman tuk aku & hubby..Tahun depan plan cantikkk punyar..hehehehehe

0 comments:

Post a Comment

 

Jamal & Syafi Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei